Az új Stand25 Bisztróba látogattunk barátnőmmel még kora tavasszal. Ez a vendéglő a Hold utcai piacról költözött át az Attila útra, egy jóval tágasabb helyiségbe. Immár séta távolságra a Széchényi Lánchídtól és az Alagúttól, remek otthont talált.
Az oldott, barátságos hangulatú bisztróban bepillanthattunk a látványkonyhába is, hogy kiváncsian figyeljük a szorgos szakács precíz, határozott gasztró művészetét.
Remek választásnak bizonyult a hely barátnőm névnapjának ünneplésére, s a déli kétfogásos menü mellett döntöttünk. Bár gourmet ételekről volt szó, a három fogásos menü túl soknak tűnt. Pedig szívesen megkóstoltam volna mondjuk a malackocsonyát, az étlap állandó, dekadens szereplőjét, vagy a szürke marhából készült gulyást vagy Jókai bablevest, csak hogy párat említsek az előételekból, levesekből.
Főétellel kezdtünk, a Sztroganoff szarvas gerinc pirított gomba, szalonna és szalvéta gombóc társaságában érkezett, melyek remek párosításnak bizonyultak. A desszertre feltálalt somlói galuska és eperlekváros és mogyorókrémes palancsinta, valóban feltette a koronát az ebédre. A gazdag borválasztékból a Szent Andrea Pincészet Egri Bikavérével koccintottunk a névnapos egészségere. Mindenkinek bátran ajánlom, hogy felkeresse a Stand25 magyar bisztrókonyhát amikor újra beindul a pesti pezsegés és gasztro élet, addig pedig elviteles verzióban lehet kóstolgatni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.