Pesti Pezsegés

Egy csepp kultúra...

Gasztró kocsonya

Az új Stand25 Bisztróba látogattunk barátnőmmel még kora tavasszal. Ez a vendéglő a Hold utcai piacról költözött át az Attila útra, egy jóval tágasabb helyiségbe. Immár séta távolságra a Széchényi Lánchídtól és az Alagúttól, remek otthont talált. 

pesti-pezseges-blog-stand-25.jpg

Az oldott, barátságos hangulatú bisztróban bepillanthattunk a látványkonyhába is, hogy kiváncsian figyeljük a szorgos szakács precíz, határozott gasztró művészetét.

Remek választásnak bizonyult a hely barátnőm névnapjának ünneplésére, s a déli kétfogásos menü mellett döntöttünk. Bár gourmet ételekről volt szó, a három fogásos menü túl soknak tűnt. Pedig szívesen megkóstoltam volna mondjuk a malackocsonyát, az étlap állandó, dekadens szereplőjét, vagy a szürke marhából készült gulyást vagy Jókai bablevest,  csak hogy párat említsek az előételekból, levesekből. 

Főétellel kezdtünk, a Sztroganoff szarvas gerinc pirított gomba, szalonna és szalvéta gombóc társaságában érkezett, melyek remek párosításnak bizonyultak. A desszertre feltálalt somlói galuska és eperlekváros és mogyorókrémes palancsinta, valóban feltette a koronát az ebédre. A gazdag borválasztékból a Szent Andrea Pincészet Egri Bikavérével koccintottunk a névnapos egészségere. Mindenkinek bátran ajánlom, hogy felkeresse a Stand25 magyar bisztrókonyhát amikor újra beindul a pesti pezsegés és gasztro élet, addig pedig elviteles verzióban lehet kóstolgatni.

pesti-pezseges-blog-stand-25-ozgerinc.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://pesti-pezseges.blog.hu/api/trackback/id/tr3915711616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Pesti Pezsegés

Barangolás Pesten, kúltúra, gasztró, művészet, meg egy kis pezsegés.

Friss topikok

  • Mesterséges Geci: Arra ki fog tudni válaszolni, hogy mitől lesz valami művészet? Anno fotóztam, szerintem elég jó ké... (2024.04.17. 12:12) HIERONYMUS BOSCH
  • Bobby Newmark: Vajdahunyad vára pont kurvára nem a Drakula kastélynak kikiáltott vár. Az a törcsvári kastély. Vaj... (2021.10.08. 15:57) DRAKULA SZOBOR BUDAPESTEN
süti beállítások módosítása